Broker review – Traden.nl ervaringen met Libertex

Continue blijven we op zoek naar goede en betrouwbare brokers en zo kwam ook Libertex op ons pad. Dit is waarschijnlijk wereldwijd de snelst groeiende broker op CFD gebied en daarmee ook de grootste concurrent van bijvoorbeeld Plus 500.
Libertex valt onder de grote Libertex Club, maar men is recent bezig om het merk Libertex meer naar de voorgrond te plaatsen en hier weet men succes mee te behalen. De grote vraag voor een trader is wat de mogelijkheden zijn, de ervaringen met storten en uitbetalen en de betrouwbaarheid van de aanbieder. Wij hebben dit voor je onderzocht!

Betrouwbaar en veiligheid

Zoals gemeld is Libertex CFD aanbieder die al een tijdje bestaat, maar sinds kort wat actiever is geworden in Europa. Libertex is reeds 20 jaar actief in online trading en heeft hier een sterke naam opgebouwd, mede ook te merken door de verschillende awards die men heeft gewonnen. Enkele feitjes:

 • 2,2 miljoen klanten wereldwijd
 • Actief in 27 landen, wereldwijd
 • 213 verhandelbare instrumenten
 • 700 medewerkers
 • 30 internationale awards

Libertex begrijpt als de beste dat handelen geen spelletje is maar ‘serious business’ aangezien het toch om geld gaat, men wil hier dan ook zorgen voor educatie en dit doet men als de beste. De missie van Libertex is weergegeven in onderstaand plaatje

Missie Libertex
Missie Libertex

Libertex heeft een vergunning van Cysec, wat een van de zwaarste en ook meest gebruikte Europese vergunningen betreft. Deze vergunning is geldig in geheel Europa, en daarnaast kan men nog haar diensten verlenen in een 20-30 tal landen buiten Europa. Deze vergunning zorgt ervoor dat Libertex continue onder toezicht staat en dit een grote mate van betrouwbaarheid met zich mee brengt. Als trader zijnde gebruik ik het platform van Libertex ook en heb nog nooit problemen gehad met de handel, de uitleg en misschien wel het belangrijkste, bij de uitbetalingen. Allen verliep vlekkeloos en hebben we over het betrouwbaar zijn ook geen twijfels.

Libertex heeft James Rodriguez als ambassadeur aangesteld en hij zal op bepaalde evenementen het Libertex merk promoten. Deze voetballer van Real Madrid, en op dit moment Bayern Munchen, zal waarschijnlijk zijn beleggingen hebben uitbesteed, maar het is leuk om te zien dat met zo'n twist Libertex aan de weg timmert en nieuwe markten ontdekt. Wie weet kan je als gewaardeerde handelaar van Libertex wel eens een uitnodiging krijgen voor een wedstrijd van Bayern Munchen.

‘You're capital is at risk, 83% van de particuliere beleggers maakt verlies'

Hoe open ik een account

Registreren van account Libertex
Registreren van account Libertex

De betrouwbaarheid kunnen we afvinken, en dus gaan we kijken hoe we een account kunnen aanmaken bij Libertex. Dit is niet zo lastig en binnen no time kun je aan de slag met een ‘demo-account’ of een echt geld account.

Ga naar de website van Libertex en je ziet in het midden van je scherm meteen staan ‘Register an account’. Als je hierop klikt krijg je een schermpje waar je je emailadres opgeeft en een te kiezen wachtwoord.

Op dat moment heb je al een account, makkelijker is eigenlijk niet mogelijk. Vanaf dit moment heb je reeds een ‘echt-geld’ account maar kun je ook nog switchen naar de demo account om te traden voor ‘nep-geld’.

Wil je wel meteen voor echt geld traden, kun je klikken op ‘fund it’ en zie je onderstaand scherm in beeld komen.

Account aangemaakt Libertex
Account aangemaakt Libertex

Als je voor echt geld wilt gaan handelen moet je online een vragenlijst invullen. Deze lijst is in het Engels, maar is prima te begrijpen. Het zijn wat vragen zodat men kan zien hoe bekend en ervaren je bent met traden door middel van CFD-brokers. Dit behandelen we hieronder.

Storten en uitbetalen bij Libertex

Zoals we hebben gemerkt is het openen van een gratis rekening bij broker Libertex een fluitje van een cent. Ook het storten (en uiteindelijk het uitbetalen) werkt zonder problemen en via een betrouwbare verbinding. Er zijn voldoende mogelijkheden om geld te storten:

 • Creditcard (bijvoorbeeld Visa of Mastercard)
 • iDeal
 • Skrill
 • Neteller
 • Trustly (de variant op iDeal, werkt exact hetzelfde)
 • Bank overschrijving

Met alle bovenstaande mogelijkheden voor het storten van geld staat je geld direct op je trading account, met uitzondering van de bankoverschrijving. Onze voorkeur gaat in dit geval nagenoeg altijd uit naar iDeal of Trustly, omdat uitbetalen via deze twee opties nagenoeg ook altijd het snelste is (binnen 1 werkdag weer op je bank).

Zoals gezegd moet je voor je eerste storting er een korte vragenlijst beantwoorden om te kijken wat je kennis met traden of handelen is. Het betreffen ongeveer 15 vragen waarna er een mededeling zal worden gedaan of je wel of niet voldoende ervaring hebt. Mocht er uit komen dat je onvoldoende ervaring kun je nog steeds een rekening openen door op akkoord te drukken.

Vragenlijst Libertex
Vragenlijst Libertex

Tot slot zul je hierna nog je gegevens van je legitimatie invullen (geen toezending van kopie paspoort), en wordt dit veilig opgeslagen. Dan is het zover en is je account compleet en kan je de storting verrichten. Bij gebruik van iDeal of Trustly werkt dit hetzelfde als je bijvoorbeeld bij bol.com een betaling doet. Hiermee heb je ook reeds alle stappen doorlopen als je zover bent om tot een uitbetaling over te gaan en zal dit binnen een dag op je bankrekening of andere gewenste rekening staan.

‘You're capital is at risk, 83% van de particuliere beleggers maakt verlies'

Handelsmogelijkheden

Voor een handelaar is het van belang dat de gewenste mogelijkheden beschikbaar zijn. Daar kunnen we kort over zijn, Libertex heeft nagenoeg alle mogelijkheden die bestaan beschikbaar op haar handelsplatform. De CFDinstrumenten die Libertex aanbiedt bestaan uit de volgende categorieen:

 • Currencies, dit zijn de valutaparen zoals EUR/USD, USDJPY, etc
 • Cryptocurrencies, met uiteraard Bitcoin, Ethereum, etc, maar ook bijvoorbeeld de Bitcoin/Ethereum koers (een unieke feature, die we nog niet veel tegenkomen!)
 • Indexes, de bekende indices zoals S&P 500, AEX, DAX, etc
 • Oil and Gas, met hierbij de WTI Crude Oil, Heating Oil, etc
 • Metals, zoals goud, zilver, platinum, palladium en copper
 • Shares, dit zijn individuele aandelen waarbij je moet denken aan aandelen Facebook, Google, McDonalds, etc
 • Agriculture, bijvoorbeeld, Soybean, Wheat, Sugar, etc
 • ETFs, een nieuwe en snelgroeiende categorie, ‘mandjes' met aandelen, bijvoorbeeld iShares Mexico, iShares China, etc
Handelsmogelijkheden Libertex
Handelsmogelijkheden Libertex

Elk instrument heeft uiteraard haar eigen karakteristieken die je kunt zien als je klikt op ‘Open trade position', in het blauw boven de grafiek. Als je hier op klikt handel je dus niet meteen, maar kan je een transactie opzetten, of alleen even kijken naar de voorwaarden. Hier zie je de maximale leverage (hefboom) die je kunt gebruiken en deze is voor elk instrument verschillend. De meest gebruikte valuta's, bijvoorbeeld EUR/USD, hebben de hoogst mogelijk leverage tot maar liefst 200x, indexen hebben veelal een maximum van 50 of 100 en cryptocurrencies hebben bijvoorbeeld maar een leverage van 2x.

Op het gebied van kosten werkt Libertex extreem transparant! Je kunt in het orderscherm zien wat de kosten zijn van een transactie. Je hebt bij Libertex dus niet te maken met een ‘spread' bij een transactie zoals Euronext bijvoorbeeld wel heeft, maar je handelt gewoon tegen de huidige koers bij het doorsturen van je order. Je ziet vooraf al wat je commissie is en hierdoor kom je nooit voor veranderingen te staan.

Onderstaand heb ik een voorbeeld van een transactie in de EURO / DOLLAR. Ik wil voor tien euro handelen, met een multiplier van 30x. Ik handel dus met 300 euro en mijn commissie betreft 0.0085% over deze 300 euro en dit is dan maar 0.0255 cent! Dus ik koop voor 300 euro een positie en mijn kosten zijn nog geen 3 cent. Daar kan dus geen enkele internetbroker tegenop! Uiteraard zijn de kosten per instrument verschillend en zijn deze voor de DAX, voor ook 10 euro x 30 leverage een percentage van 0.0604% = 18 cent. Nog steeds marginaal voor een transactie van 300 euro.

Orderscherm
Orderscherm

Mobiel handelen

Handelen op je mobiel
Handelen op je mobiel

In deze tijd is het noodzaak dat je ook mobiel kunt traden bij een broker. Libertex is hier reeds enkele jaren mee begonnen en heeft dan ook een super systeem om te handelen via je mobiel. Er zijn apps beschikbaar voor zowel iOS en Android, zodat je op elke mobiele telefoon, tablet en iPad kunt traden op de wereldwijde markten. Ik gebruik het ook veelvuldig, voor handelen, maar ook om snel en makkelijk koersen te bekijken op mijn iPhone. Libertex biedt realtime koersen aan van alle mogelijke instrumenten, en dit zonder enige extra kosten!

Het mooie is dat je tegenwoordig ook 24 uur per dag en 7 dagen per week de mogelijkheid hebt om te traden via Libertex, maar ook via andere brokers zoals Plus 500 of Markets.com. Dit komt omdat ze cryptocurrencies hebben toegevoegd aan het aanbod. Deze markten zijn altijd open, in tegenstelling tot de valuta- of aandelen-markten die alleen op werkdagen open zijn. Op deze manier kun je elke dag, maar dus ook op elke gewenste plek met een mobiele verbinding traden bij Libertex!

Links een voorbeeld van het cryptocurrencies handelsscherm op je iPhone.

‘You're capital is at risk, 83% van de particuliere beleggers maakt verlies'