Broker review – Traden.nl ervaringen met Plus 500

“82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Handelen op de beurs is iets wat over het algemeen wordt gelinked aan mannen in pakken. Die zitten dan achter vele computerschermen te kijken naar koersen die op en neer gaan. In de steeds verder veranderende tijd van het internet en de mobiele telefoon komt dit ook voor ‘jan en alleman’ dichterbij en hier hebben verschillende brokers, zoals Plus 500 op ingespeeld.

In Nederland zijn de namen van Alex en Binck Bank reeds goed bekend. Deze zijn enkele jaren geleden gefuseerd, maar ook buitenlandse online brokers hebben voet aan de grond gekregen. Deze partijen doen het veelal op een andere manier, men maakt gebruik van afgeleiden van de beurs, ook wel CFD’s genoemd.

Handelen in CFD’s door middel van Plus 500

CFD’s zijn zoals vermeld afgeleiden van de producten die je op de verschillende beurzen wereldwijd kunt handelen.

Je kunt met CFD's handelen in diverse beleggings-producten:

 • Beurs indices, zoals de AEX, DAX en Dow Jones
 • Aandelen, zoals Shell, Unilever, Facebook en Amazon
 • Valuta, zoals EUR/USD, USD/JPY en EUR/GBP
 • Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin

Voorbeeld: als je verwacht dat de koers van de AEX Index gaat stijgen zou je via Binck een optie op de AEX kunnen kopen, met alle extra risico’s van dien.
Via Plus 500 kun je aangeven dat je verwacht dat de AEX gaat stijgen. Daarna kies je je handelsbedrag is (handelen kan vanaf enkele euro’s) en krijg je bij verkoop het verschil tussen je aankoopkoers en je verkoopkoers.

Het extra voordeel is dat je geen commissies betaalt bij de aankoop of de verkoop, wat uiteraard wel het geval is bij een broker zoals Binck.

“82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Oefenaccount openen

Om bekend te raken met het platform, en mogelijk met traden in het algemeen, heeft Plus 500 de mogelijkheid om te handelen door middel van een oefenaccount of demoaccount.

Hiermee kun je zonder dat je geld moet storten kennis maken met de mogelijkheden. Daarnaast kun je ook daadwerkelijk handelen, met nepgeld. Alle opties zijn wel gewoon beschikbaar. Hiermee geeft het een goede inkijk voor als je besluit om geld te storten en te gaan handelen met je euro's.

Aanmelden Plus 500
Aanmelden Plus 500

Om een oefenaccount te openen ga je naar deze pagina en klik je op ‘Begin nu met handelen' of ‘probeer nu een GRATIS demo rekening'.

Bij beide opties begin je met een demo account en hoef je nog geen geld te storten.

Je komt op de aanmeldpagina waar je onderin kunt klikken op ‘Heb je geen rekening? Maak er nu een aan!'.

“82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Verschillende mogelijkheden om aan te melden

Je kunt je aanmelden door je emailadres te gebruiken en een zelf gekozen wachtwoord, of door middel van je Facebook of Google account. Onze voorkeur heeft om een account aan te maken met je emailadres en wachtwoord.

Als je deze invoert is daarna meteen je demo account aangemaakt en krijg je maar liefst 40.000 euro aan ‘nepgeld' om daadwerkelijk transacties te doen! Later kun je dit gemakkelijk omzetten naar een ‘Echt geld account'. Uiteraard gaat er geen ‘demo-geld' naar je echt geld account.

Aan de linkerkant zie je verschillende opties staan, zoals ‘Handelen', ‘Open posities', ‘Orders', ‘Gesloten posities' en ‘Echt geld'. Ik kom later even terug op de verschillende mogelijkheden.

Voor een trader is er uiteindelijk niets zo belangrijk dan dat er ook met echt geld kan worden gehandeld dus ik ga mijn demo account omzetten naar een rekening met echt geld.

Storten en uitbetalen met een Plus 500 rekening

Uiteindelijk ga je de volgende stap zetten. Je bent zo ver dat je voldoende ervaring hebt opgedaan met het handelen via een demo account. Nu wil je geld gaan storten op je Plus 500 rekening. Hier heb je, speciaal voor Nederlanders, diverse mogelijkheden voor:

 • iDeal
 • Creditcard
 • Paypal
 • Bankoverschrijving
 • Skrill

Dit alles vindt plaats op een platform beveiligd door SSL. Bij alle mogelijkheden, met uitzondering van bankoverschrijving, zal het geld meteen op je handelsrekening staan. Hierdoor kun je direct aan de slag met het handelen in de vele CFD’s die Plus 500 ter beschikking heeft.

“82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Vragen echt geld rekening
Vragen echt geld rekening

Handelen voor echt geld

We klikken onderaan het scherm op de optie ‘Wisselen naar echt geld'. Je krijgt meteen te zien dat je omgeschakeld bent naar je echt geld rekening. Echter hebben we op dit moment nog geen geld op onze rekening dus moeten we links in het scherm naar de optie ‘Fondsen' die in de plaats is gekomen van de optie ‘Echt geld'. De eerste keer komen we dan in het verificatiecentrum, waarbij we enkele vragen over onszelf moeten beantwoorden. Dit betreft wetgeving zodat men weet dat je bent wie je zegt dat je bent en ook dat er enige kennis van traden is voordat je geld gaat storten. Zie het als een bescherming van de trader.

Na het invullen van deze korte vragenlijst is je account klaar om geld te storten via een van eerder genoemde betalingsopties en ben je klaar om te handelen voor echt geld! Dit proces is niet lastig en binnen enkele minuten ben je door de vragen heen. Van belang is om, met name de gegevens over je identiteit (naam, adres, telefoonnummer, etc) volledig waarheidsgetrouw in te vullen.

Handelsmogelijkheden

Het geld staat op je handelsrekening en nu mag je aan de slag om te handelen in de verschillende CFD mogelijkheden die Plus 500 heeft. De slogan ‘De keuze is reuze' is hier duidelijk van toepassing, want er zijn honderden producten waar je in kunt handelen. Gelukkig zijn ze allemaal goed gerangschikt onder de hoofdcategorieën:

 • Indices
 • Forex
 • Grondstoffen
 • Crypto
 • Aandelen
 • Opties
 • ETF’s

Onder elke categorie vind je weer tal van opties om in te handelen, elke met een eigen handelskarakter. Het merendeel van deze mogelijkheden zul je niet gaan gebruiken, want het is bij traden belangrijk om je sterktes en zwaktes te (her)kennen. Hierbij hoort ook de keuze van het beleggings-instrument. Ben je bijvoorbeeld goed in het handelen in goud en olie, dan moet je je tijd daar aan spenderen en niet teveel uitstapjes maken naar bijvoorbeeld het handelen in de bitcoin.

Handelen in opties via Plus 500

Een geweldig instrument dat relatief nieuw is bij Plus 500 zijn de opties. Dit is een ‘risicovolle bezigheid' en je moet zeker weten wat je doet, maar je kunt bij deze broker zowel opties long gaan (kopen) als opties short gaan (verkopen). Met name dit laatste is zelden vertoond in de wereld van CFD's en biedt volop kansen, en uiteraard risico's. Door middel van het kopen van een call-optie krijg je het recht om bijvoorbeeld een aandeel tegen een voorafbepaalde koers te mogen aanschaffen. Het kopen van een put-optie geeft je juist het recht om een aandeel te mogen verkopen tegen een gekozen koers. Nu kun je echter ook de tegenpartij ‘spelen'. Je kunt dus een call optie verkopen, die je de plicht geeft om een aandeel te verkopen tegen de gekozen koers, of een put optie verkopen die je dan weer de plicht geeft een aandeel te kopen tegen een vooraf gekozen koers.

Het interessante bij opties is dat er een premie betaald moet worden voor de koper van de optie, of het nu een call-optie of een put-optie is. Meestal kopen particulieren opties omdat er nogal wat haken en ogen zitten aan de verkoop van een optie. Maar nu kun je dus ook een optie verkopen en ontvang je een premie voor de plicht die je bent aangegaan. Dit is dus een hele nieuwe wereld die Plus 500 heeft open gebroken als je nu als trader aan de slag gaat bij +500!

“82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”

Elk instrument heeft eigen ‘voorwaarden’ – hefboom, margin, etc

We hebben zojuist het voorbeeld van het handelen in opties al iets verder uitgewerkt. Dit betreft ook een bijzondere categorie om in te handelen en is veelal weggelegd voor de wat meer gevorderde trader. De overige mogelijkheden waar je in kunt handelen werken veelal op dezelfde manier. Je koopt iets waarvan je denkt dat de koers omhoog gaat, en je verkoopt iets (dit kan dus ook zonder dat je het eerst gekocht hebt) waarvan je verwacht dat de koers zal dalen.

Kopen of verkopen Plus 500
Kopen of verkopen Plus 500

Bovenstaand hebben we een voorbeeld van het handelsscherm binnen de categorie indices. Je ziet bij elk instrument een button ‘Verkopen' en ‘Kopen' staan, en hier kun je op klikken. Als je analyse uitwijst dat de Duitse beurs, Duitsland 30, zal gaan stijgen moet je klikken op kopen en als er een daling wordt verwacht klik je op verkopen. Als je hier op klikt voer je nog niet meteen een transactie uit, dit gebeurt pas later, dus hier zit geen risico in.

Open trade bij P500
Open trade bij P500

Open trade bij P500 (cijfers zijn ter illustratie en wijzigen continue)

Voor het voorbeeld gaan we nu even uit dat onze ervaring leert dat na een forse daling er een stijging plaats zal gaan vinden en we kiezen dan ook voor ‘Kopen'. Dan komt er aan de rechterkant van het scherm, een soort van orderformulier naar voren waar je de precieze order gaat invoeren. Je kunt aangeven hoeveel contracten je wilt kopen, waarbij dit in ons geval 0.025 van de Duitse Index en dit vertegenwoordigd een waarde van 271.75 euro (namelijk 0.025 * 10.870,03). Je ziet ook staan ‘vereiste marge' en dit betreft het bedrag dat je op je rekening beschikbaar moet hebben om deze transactie uit te voeren, in dit geval 13.59 euro. Met 13.59 euro van je eigen geld kun je dus een positie in Duitsland 30 aankopen ter waarde van 271.75 euro, een hefboom van 20x. Dit zie je dan ook onder staan 1:20. Als je nu drukt op kopen wordt tegen de huidige koers de positie aangekocht.

Welke opties heb je bij transacties?

We zien echter nog veel meer informatie staan.

 • Sluiten bij winst en sluiten bij verlies. Deze opties kun je voordat je op kopen klikt aanvinken en dan kun je vooraf al aangeven bij hoeveel winst of verlies de positie automatisch verkocht moet worden. Dit hoef je dus niet meer te monitoren, bij de gekozen koers wordt de positie automatisch verkocht.
 • Alleen kopen wanneer prijs is. Dit is een beetje vreemd geformuleerd, maar dit betreft het ingeven van een limietorder. Als je dit kruisje aanvinkt kun je aangeven op welke koers je deze positie wilt aankopen. De huidige koers is 10.870,03. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven dat je pas wilt kopen bij een koers van 10.860.
 • 0.025 contracten. Dit betreft de minimale te handelen hoeveelheid.
 • Overnight premie koop en verkoop. Veel traders handelen op dagbasis en verkopen de posities relatief snel, hier betaal je dan ook geen kosten. Mocht je een positie aanhouden tot de volgende handelsdag dan rekent Plus 500 hier een klein percentage aan kosten voor. Je ziet dat dit erg laag is (0.0057% en 0.0008%). Voor een positie van 271.75 euro zijn deze kosten dan ook 0.015 cent per nacht.
 • Initiele marge en onderhoudsmarge. Dit zijn de bedragen die op je account moet staan om de positie te kunnen openen. 5% heeft te maken met de leverage van 1:20. Dus je moet 13.59 euro hebben om de positie van 271.75 euro te openen. Daarnaast wordt er elk moment gekeken of er minimaal 2.5% (onderhoudsmarge) op je account beschikbaar is om de positie open te houden, in dit geval 6.80 euro.

Betrouwbaarheid Plus 500

Een belangrijk criteria bij de keuze voor een broker, onze voorkeur gaat overigens uit om altijd een gratis account te openen bij meerdere brokers, is dat de aanbieder betrouwbaar is. Een van de mogelijkheden om dit te controleren is om te kijken waar men een vergunning heeft. Plus 500 heeft meerdere vergunningen en is hiermee redelijk uniek. Men is actief op verschillende fronten en wil overal ook een ‘lokale' vergunning hebben.

 • Plus500UK Ltd geautoriseerd & gereguleerd door de FCA (# 509909).
 • Plus500CY Ltd geautoriseerd & gereguleerd door CySEC (# 250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd is gelicentieerd door de MAS (#CMS100648-1)
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), gelicentieerd door: ASIC in Australië, AFSL # 417727. FMA in Nieuw-Zeeland, FSP # 486026; Geautoriseerde financiële dienstverlener in Zuid-Afrika, FSP # 47546

Hoe lang bestaat Plus 500?

Hoe kunnen we verder beoordelen of een broker betrouwbaar is? Een belangrijke graadmeter is de staat van dienst van het bedrijf. Bestaat het pas sinds kort of heeft men een lang en positief track record opgebouwd? Plus 500 bestaat reeds sinds 2008 en breidt elk jaar haar diensten en producten verder uit, om ook mee te gaan met de financiele ontwikkelingen (bijvoorbeeld introductie van cryptocurrencies), maar ook mee te gaan met innovatieve ontwikkelingen zoals mobiele apps en dergelijke. Dit alles laat zien dat men bezig is met een bedrijf voor de lange termijn en de positieve ervaringen van traders helpen hier uiteindelijk bij om de doelen te bereiken.

Tot slot hebben we onze professionele traders van Traden.nl uiteraard om een oordeel te vellen. Verschillende traders gebruiken Plus 500 dagelijks, vanwege de betrouwbaarheid, het enorme aanbod en de lage kosten.

Handelen via je mobiele telefoon

Met de huidige tijd van de mobiele apparaten kan een broker niet zonder een mobiele app. Plus 500 heeft al bijna tien jaar een app beschikbaar voor je smartphone, maar ook voor de verschillende tablets zoals een iPad. Dit werkt allemaal super simpel en door in te loggen met je emailadres en wachtwoord heb je de ‘CFD beursvloer' tot je beschikking en kun je op verschillende beurzen handelen op het Plus 500 platform. Je hebt ook de mogelijkheid om te storten of uit te betalen via de app, dus je hebt eigenlijk geen computer nodig om te traden als je maar een internetverbinding hebt op je telefoon zoals 4G of wifi.

“82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”