Overzicht van alle vragen van de kennistoetsen van DEGIRO

DEGIRO vraagt iedere klant die wil handelen in het beleggingsproduct Fixed income futures om een ervaringstoets af te nemen. Het doel van deze toets is om de klant bewust te maken van de risico's, maar ook of de klant weet waar hij in gaat handelen, met betrekking tot dit financiële product. Het investeren in financiële instrumenten zonder de juiste kennis en ervaring kan namelijk leiden tot een verhoogd risico op verlies en is ook wel een beetje vreemd. Je moet tenslotte alleen in iets handelen waarvan je weet wat het is.

Obligatie futures bij Plus 500

Obligatie futures bij Plus 500

Handelen in fixed income futures is echt een vak apart. Het zijn namelijk futures op obligaties en die hebben al een beetje een stoffig en saai imago. Futures klinkt misschien al spannender maar het is best lastig om hier als particulier goed in te kunnen handelen. De bekendste future is de Bund future waarmee je speculeert op een stijging of daling van de Duitse 10 jaars rente.

Kennistoets disclaimer van DEGIRO

Vragen en antwoorden bij Fixed income futures

  1. Informatie over onder andere de contractspecificaties van de future kunt u op de website van de beurs vinden. Wat is onderdeel van de contractspecificaties?

Contractspecificaties van een fixed income future zijn te vinden op de website van de beurs. Doorgaans zijn de contractgrootte, het onderliggende en de expiratiedatum onderdeel van de contractspecificaties.

2. Wat is een kenmerk van een fixed income future?

Fixed income futures zijn margeproducten. Bij het innemen van een positie dient u marge te storten, wat een percentage van de contractwaarde bedraagt. Bij DEGIRO kunt u de risicocategorie achter de naam van het product vinden. De risicocategorie geeft aan hoeveel marge u dient aan te houden voor die specifieke future.

3. Wat is juist over de verwachting van een koper van een fixed income future?

Bij een long positie in een fixed income future verwacht de belegger een daling in rentetarieven en een stijging in obligatieprijzen.

Hoe werkt een fixed income future?

Hoe werkt een fixed income future?

4. Wat is het maximale verlies bij een short positie in een fixed income future?

Het potentiële maximale verlies bij een short positie in een fixed income future is onbeperkt.

5. Welke van de volgende beweringen over fixed income futures is juist?

Op de expiratiedatum worden fixed income futures fysiek gesetteld, wat inhoudt dat u de onderliggende obligaties zult ontvangen of leveren. Sommige brokers, zoals DEGIRO, vragen de belegger om de positie voor de expiratiedatum te sluiten.

Ervaringen met het handelen in Fixed income futures

Als u eerder onafhankelijk (op execution only basis) in Fixed income futures heeft belegd, kunt u aangeven hoe vaak in de afgelopen 10 jaar?

Ervaring met beleggen

Ervaring met beleggen

Na het voltooien van deze ervaring en kennistoets in Fixed income futures kan de klant in het profiel aangeven dat hij of zij hier in wil handelen (en het schuifje naar AAN zetten)

 


Eerste storting

Bijzonderheden

Rating


100 euro

Betrouwbaar beursgenoteerd

1

200 euro

Unieke indices,
bijv cannabis

2

100 euro

Veel crypto mogelijkheden

3
“CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”