Overzicht van alle vragen van de kennistoetsen van DEGIRO

DEGIRO vraagt iedere klant die wil handelen in het beleggingsproduct Indexfutures om een ervaringstoets af te nemen. Het doel van deze toets is om de klant bewust te maken van de risico's, maar ook of de klant weet waar hij in gaat handelen, met betrekking tot dit financiële product. Het investeren in financiële instrumenten zonder de juiste kennis en ervaring kan namelijk leiden tot een verhoogd risico op verlies en is ook wel een beetje vreemd. Je moet tenslotte alleen in iets handelen waarvan je weet wat het is.

Een index future is een super goede en fijne manier om te speculeren op koersstijgingen of koersdalingen van een bepaalde index. De meeste gebruikte future ter wereld is de S&P future en deze wordt bijna 24 uur per dag verhandeld! Je hebt alleen een forse bankrekening, of effectendepot, nodig om hierin te kunnen handelen. Er is namelijk margin vereist. Hier hebben CFD-brokers handig op in gespeeld en kun je zonder deze hoge marge en voor relatief kleine bedragen hier ook in handelen.


Eerste storting

Bijzonderheden

Rating


100 euro

Betrouwbaar beursgenoteerd

1

200 euro

Unieke indices,
bijv cannabis

2

100 euro

Veel crypto mogelijkheden

3

Kennistoets disclaimer van DEGIRO

Vragen en antwoorden bij Indexfutures

  1. Informatie over andere de contractspecificaties van de indexfuture kan worden gevonden op de website van de beurs. In welk document kunt u informatie over de risico's en kosten van indexfutures vinden?

Alle indexfutures hebben een Essentiële informatiedocument (Eid). Dit is een document van 3 pagina's waarin de belangrijkste kenmerken van het product worden beschreven, alsmede de risico's die gepaard gaan met het product. De EID is meestal beschikbaar in de trading omgeving van de broker.

2. Wat zijn kenmerken van een indexfuture?

Indexfutures zijn marginproducten waarvoor een marge moet worden gestort bij het innemen van een positie. Dit marge is een percentage van de contractwaarde. Bij DEGIRO kunt u achter de naam van een product de risicocategorie vinden. De risicocategorie geeft aan hoeveel marge moet worden aangehouden voor de specifieke future.

3.  Hoe wordt de contractwaarde van een indexfuture bepaald?

De contractwaarde van een indexfuture wordt bepaald door de nominale waarde van de future te vermenigvuldigen met de contractgrootte.

4.  Wat is het potentiële  maximale verlies bij een long positie in een indexfuture?

Het potentiële maximale verlies bij een long positie in een indexfuture is beperkt tot de contractwaarde van de positie.

5. Welke van de volgende beweringen over indexfutures is waar?

Indexfutures worden altijd in cash gesetteld omdat de onderliggende index niet fysiek geleverd kan worden.

Indexfutures

Indexfutures

Ervaringen met het handelen in indexfutures

Als u eerder onafhankelijk (op execution only basis) in Indexfutures heeft belegd, kunt u aangeven hoe vaak in de afgelopen 10 jaar?

Ervaring met beleggen

Ervaring met beleggen

Na het voltooien van deze ervaring en kennistoets in Indexfutures kan de klant in het profiel aangeven dat hij of zij hier in wil handelen (en het schuifje naar AAN zetten)