Overzicht van alle vragen van de kennistoetsen van DeGiro

DEGIRO vraagt iedere klant die wil handelen in het beleggingsproduct Aandelenopties om een ervaringstoets af te nemen. Het doel van deze toets is om de klant bewust te maken van de risico's, maar ook of de klant weet waar hij in gaat handelen, met betrekking tot dit financiële product. Het investeren in financiële instrumenten zonder de juiste kennis en ervaring kan namelijk leiden tot een verhoogd risico op verlies en is ook wel een beetje vreemd. Je moet tenslotte alleen in iets handelen waarvan je weet wat het is.

Opties op aandelen worden veelvuldig gebruikt door particuliere beleggers en zijn oorspronkelijk bedoeld om risico's van het beleggen in aandelen af te dekken. Particuliere beleggers gebruiken ze echter voornamelijk om met een hefboom te speculeren op koersbewegingen. Ons advies voor minder ervaren beleggers is om beter op een andere manier met een hefboom te handelen. CFD's zijn hiervoor uitermate geschikt waarbij je ook nooit meer kunt verliezen dan je inleg (net als bij opties).

Onderstaand hebben we de drie beste brokers van dit moment onder elkaar gezet.


Eerste storting

Bijzonderheden

Rating


100 euro

Betrouwbaar beursgenoteerd

1

200 euro

Unieke indices,
bijv cannabis

2

100 euro

Veel crypto mogelijkheden

3

 

Passendheidstoets Aandelenopties

Passendheidstoets Aandelenopties

Vragen en antwoorden bij de Aandelenopties

  1. Informatie over onder andere de contractspecificaties kan op de website van de beurs worden gevonden. In welk document kunt u informatie vinden over de kenmerken van opties?

Alle aandelenopties moeten beschikken over een Essentiële informatiedocument (Eid). Dit is een document van 3 pagina's dat de kenmerken en risico's van het product beschrijft.

2. Als ik een call optie koop op een aandeel heb ik…

Als u een call optie koopt heeft u het recht om de onderliggende aandelen aan te kopen tegen de uitoefenprijs. DEGIRO mag uw in-the-money opties niet automatisch voor u uitoefenen, u kunt een e-mail sturen om uw optie uit te oefenen.

3. Wat kan de prijs van een aandelenoptie beïnvloeden?

De prijs van het onderliggende aandeel is één van de factoren die invloed heeft op de prijs van uw optie. Andere factoren zijn de uitoefenprijs, de tijd tot aan expiratie, dividend, rente en impliciete volatiliteit.

4. Wat is juist over de risico's en de opbrengsten van een short positie in een put optie op aandelen?

Als de prijs van het onderliggende lager is dan de uitoefenprijs en de tegenpartij het recht uitoefent om de aandelen te verkopen tegen de uitoefenprijs, dan moet u de aandelen afnemen tegen de uitoefenprijs. De premie die u heeft ontvangen met het schrijven van de optie verkleint dit verlies.

5. Wat gebeurt er bij expiratie als u een short positie heeft in een call optie op aandelen die in-the-money is?

Als u een short positie aangaat in een aandelenoptie, gaat u de verplichting aan om de onderliggende aandelen te leveren als de optie wordt uitgeoefend door de tegenpartij. Bij DEGIRO wordt de levering van de aandelen en het uitboeken van de optie automatisch verwerkt in uw account.

Aandelenopties vraag 5

Aandelenopties vraag 5

Ervaringen met het handelen in aandelenopties

Als u eerder onafhankelijk (op execution only basis) in Aandelen opties heeft belegd, kunt u aangeven hoe vaak in de afgelopen 10 jaar?

Traden in CFD-opties bij de meest betrouwbare broker van 2020!
Ervaring met beleggen

Ervaring met beleggen

Na het voltooien van deze ervaringstoets in Aandelenopties kan de klant in het profiel aangeven dat hij of zij hier in wil handelen (en het schuifje naar AAN zetten)