Overzicht van alle vragen van de kennistoetsen van DEGIRO

DEGIRO vraagt iedere klant die wil handelen in het beleggingsproduct Fixed income opties om een ervaringstoets af te nemen. Het doel van deze toets is om de klant bewust te maken van de risico's, maar ook of de klant weet waar hij in gaat handelen, met betrekking tot dit financiële product. Het investeren in financiële instrumenten zonder de juiste kennis en ervaring kan namelijk leiden tot een verhoogd risico op verlies en is ook wel een beetje vreemd. Je moet tenslotte alleen in iets handelen waarvan je weet wat het is.

Fixed income is sowieso iets waar weinig particulieren in handelen. Obligaties hebben toch het predikaat saai, maar opties zouden daar wel wat verandering in kunnen brengen. Dit zijn dus opties op obligaties, waarmee je kunt speculeren welke kant obligaties op zullen gaan. Deze opties worden maar zeer beperkt verhandeld door particulieren en raden we ook niet aan. Je kunt als speculant beter blijven bij aandelen of indices, of bijvoorbeeld de verschillende valuta wereldwijd. Met een CFD-broker kun je met name op die laatste met een hoge hefboom handelen vanaf enkele tientjes aan inleg.

 

Kennistoets disclaimer van DEGIRO

Vragen en antwoorden bij Fixed income opties

  1. Informatie over onder andere de contractspecificaties van de optie vindt u op de website van de beurs. In welk document kunt u informatie vinden over de belangrijkste kenmerken van fixed income opties?

Alle fixed income opties hebben een Essentiële informatiedocument (EID). Dit is een document van 3 pagina's waarin de kenmerken van het product staan beschreven, alsmede de risico's die gepaard gaan met beleggen in het product.

2. Welke van de volgende antwoorden betreft een symbool voor Fixed income optie?

OGBL is een optieserie voor Fixed income opties. Het onderliggende is de Bund future.

3. Welke bewering over de verwachting van de koper van een fixed income call optie is waar?

Rentetarieven en obligatieprijzen hebben een omgekeerde relatie. Dit houdt in dat wanneer rentetarieven stijgen, obligatieprijzen dalen en vica versa. Met een fixed income optie verwacht de belegger hierom een daling in rentetarieven.

4. Wat is de potentiële maximale winst met een short positie in een fixed income optie?

De maximale winst met een short positie in een fixed income optie is de premie die is ontvangen bij het innemen van de positie.

fixed income

fixed income

5. Wat gebeurt er bij expiratie wanneer u een long positie heeft in een fixed income call optie die out-of-the-money is?

Alle posities in out-of-the-money opties lopen waardeloos af bij expiratie.

Fixed income call optie

Fixed income call optie

 


Eerste storting

Bijzonderheden

Rating


100 euro

Betrouwbaar beursgenoteerd

1

200 euro

Unieke indices,
bijv cannabis

2

100 euro

Veel crypto mogelijkheden

3

 

Ervaringen met het handelen in Fixed income opties

Als u eerder onafhankelijk (op execution only basis) in Fixed income opties heeft belegd, kunt u aangeven hoe vaak in de afgelopen 10 jaar?

Ervaring met beleggen

Ervaring met beleggen

Na het voltooien van deze ervaring en kennistoets in Fixed income opties kan de klant in het profiel aangeven dat hij of zij hier in wil handelen (en het schuifje naar AAN zetten)